آموزش دو زبانه کردن وردپرس

نکته : در تمام این مقاله منظور از وبسایت اصلی، وبسایت با زبان اصلی و وبسایت فرعی، وبسایت دوم و با زبان جدید میباشد.

حتما اگر در گوگل سرچ کرده باشید با مطالب زیادی در این باره  مواجه شده باشید. تقریبا تمامی مطالب فارسی درباره دو زبانه کردن وردپرس برای ترجمه ی پست ها به زبان های مختلف از طریق نصب کردن افزونه هست.

ما در ابتدا به شما توضیح میدهیم که چه قسمت هایی در سیستم وردپرس وجود دارد که ممکن است بر اساس نیاز شما نیاز به ترجمه داشته باشید.

هر وبسایت با سیستم وردپرس از 2 قسمت اصلی تشکیل شده است :

1-    قسمت استاتیک سایت

2-    قسمت دینامیک سایت

قسمت استاتیک : به محتویاتی که در دیتابیس ذخیره نشده باشند و یا به زبان ساده به زبان های برنامه نویسی تحت وب ( PHP & MySQL ) نوشته نشده باشند استاتیک یا به اصطلاح ثابت هستند. به زبان تخصصی به محتویات سمت کاربر ( user-side ) گفته میشود.

تمام کلماتی که در قالب های وردپرس ( themes ) باشند به صورت ثابت در آن قالب وجود دارند و شما باید برای تغییر آن ها قالب را ویرایش کنید.

قسمت دینامیک : بخشی که در ارتباط با زبان برنامه نویسی و دیتابیس باشد دینامیک است که در وردپرس این زبان ها PHP و SQL هستند.

اگر داده ای در دیتابیس تغییر کند در وبسایت نیز تغییر میکند. مانند تیتر،  متن، آدرس عکس و ... یک مطلب

 

این دو بخش کاملا جدا از هم کار میکنند، برای مثال اگر قالب یک وبسایت وردپرس را تغییر دهید مطالب شما از بین نمی رود.

خوب، به موضوع دو زبانه کردن سیستم وردپرس برگردیم. در ابتدا باید بگوییم که در نهایت بهترین و کامل ترین راه نصب یک وردپرس دیگر و ترجمه قالب و طی هر به روز رسانی آپدیت هر دو وبسایت در یک زمان است که در پایین به آن اشاره میکنیم. هر کدام از روش های دیگر دارای مشکلات و درگیری های خودشان است ولی ما سعی میکنیم روش های دیگر ( بعضی از آن ها ) را بیان کنیم.

 

روش اول: راه اندازی وبسایتی دیگر موازی وبسایت با زبان اصلی

 

در عین حال که کاملترین راه در نظر گرفته میشود زمانگیر ترین نیز هست.

در ابتدا باید باید یک وردپرس دیگر راه اندازی کنید. میتوانید برای این کار هاستی دیگر تهیه کنید و یا در یک فولدر دیگر بر روی هاست وبسایت اصلی این کار را انجام دهید. اگر وبسایت شما یک وبسایت کاملا جدید است یک دیتابیس ( پایگاه داده ) جدید برای آن ایجاد کنید. در صورتی که وبسایت اصلی شما مطالب زیادی داردو نمیتوانید تک تک آن ها را به وبسایت فرعی اضافه کنید باید از روی دیتابیس سایت اصلی خود یک بار تکثیر کنید که روش های کامل این کار در مقاله ای دیگر آموزش داده خواهد شد  و در اینجا فقط اشاره خواهیم کرد :

phpMyAdmin > ( Select Database ) > Copy Database to

پس از ساخت دیتابیس و نصب وردپرس به مدیریت وردپرس رفته و تمامی مطالب را که نیاز به ترجمه دارد ترجمه کنید و سپس به پوسته ( قالب ) رفته و از طریق ویرایش پوسته تمامی کلماتی که در قالب استفاده شده است به زبان جدید خود ترجمه کنید.

آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟ 8 کاربر این را مفید یافتند

مقالات مربوطه

آموزش نصب وردپرس

  یکی از دلایل موفقیت وردپرس مراحل نصب بسیار آسان آن است. اگر تا به‌حال هیچ سیستمی نصب نکرده‌اید...